Trefpunt Dementie Heemstede

  • 13
  • nov
  • 19:00 - 21:00

Trefpunt Dementie Heemstede

Door op een andere manier naar elkaar te kijken en te luisteren en elkaar anders te benaderen is het dagelijks leven met dementie minder zwaar en veel meer de moeite waard.

Een haperend brein, zoals bijvoorbeeld dementie, is niet het einde van de wereld. Maar bij de diagnose zit geen boekje hoe het verder moet. En het is ongelooflijk ingewikkeld. Wanneer de omgeving ermee om leert gaan, helpt dat bij het behouden van een leuk leven.

Als iemand met dementie zegt: ‘ik wil niet’, kan hij/zij ook bedoelen: ‘ik begrijp het niet’, ‘ik durf het niet’ of ‘ik kan het niet’.

Tijdens deze avond gaan we aan de slag met dit soort vragen en voorbeelden. Hoe blijf je in contact met iemand met dementie en wat more je daarvoor als naaste kunnen en begrijpen?

We gaan aan de slag met oefeningen waar je direct iets aan hebt. Daarnaast is er ruimte om eigen situaties en ervaringen in te brengen.

Programma:
19:00 uur inloop en koffie
19:30 uur opening en introductie, aansluitend interview Adriënne de Jonge
20:00 uur pauze
20:30 uur uitwisselen van mogelijkheden en ervaringen.
21.00 uur afsluiting en napraten

Waar: Trefpunt Dementie, Julianaplein 1, 2101 ZC Heemstede, ruimte Plein Geel op de BG
Wanneer: Woensdag 13 november
Tijd: van 19.00 (inloop) 19.30 – 21.00 uur
Kosten: Toegang gratis

We vragen u een vrijwillige bijdrage te doen voor de koffie en thee.
U hoeft zich niet aan te melden.

Wilt u graag komen maar kunt u uw partner niet alleen thuis laten dan kunt u
contact opnemen met Tandem tel 023 8910610

Het Trefpunt Dementie is een samenwerking van Tandem, Kennemerhart, Zorgbalans, Wij Heemstede, Home Instead Thuisservice en Alzheimer Nederland afdeling Zuid Kennemerland.

Contactadres: Wij Heemstede Plein1, Julianaplein 1 (1 hg), telefoonnummer: 023-528 85 10

De Trefpunt bijeenkomsten zijn er voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Het jaarprogramma is verkrijgbaar via een van de samenwerkende organisaties op op Plein1.