Schaaktafels op Plein1 verwacht!

Tweede leven voor gekapt sparrenhout

Om de monumentale beuken en linden in het Groenendaalse bos niet te hinderen, moest een aantal sparren worden gekapt. Het hout eindigde niet in de versnipperaar, maar kreeg een mooi tweede leven. Teamleider buitenruimte Gert-Jan Zwols bedacht een nuttige bestemming voor het gekapte sparrenhout door ze te recyclen tot banken en hondenverbodspaaltjes.

70 kuub hout
“Wij werken veel met een houtproductiebedrijf in Ermelo,” licht Gert-Jan Zwols zijn idee toe. “Ik wist dat zij moeilijk aan sparrenhout kunnen komen. Wij hebben 70 kuub hout geleverd, waarvan banken en picknicktafels voor in het Groenendaalse bos worden gemaakt. Ook de hondenverbodpaaltjes die je nu overal in het bos ziet zijn van ons eigen hout gemaakt.”

Schaaktafels
Het leek Gert-Jan Zwols mooi als het sparrenhout ook op andere plekken in Heemstede goed terecht zou komen. “Bij Plein1 bleek behoefte te zijn aan schaaktafels.” Voor de ingang van deze gezellige ontmoetingsplek komen in het voorjaar picknicktafels met ingebouwde schaakborden te staan.

Eropuit
Benieuwd hoe de tafels en banken eruitzien? Trek er lekker samen op uit in het Groenendaalsebos. Of ga gezellig een potje schaken voor Plein1 als het straks lekker weer wordt.

Scroll naar boven