Week van de Ontmoeting

Maandag 3 oktober – vrijdag 7 oktober

08.30 – 17.30 Pooltafel
De hele week staat er een pooltafel op de overloop op de eerste etage. Dit gaat uit van Kennemerhart Oppeppers en Plein1. Keu ’s en biljartballen zijn te verkrijgen bij Plein Groen.

Donderdag 29 september

10.00 – 12.00 Koffie drinken
Kom lekker een kopje koffie drinken tussen 10 en 12. Gewoon gezellig een bakkie met een kletsje. De koffie staat klaar.

Vrijdag 30 september

10.30 uur – 12.00 Haken en Breien.
Kom gezellig aanhaken bij de haak en brei-soos “De Losse Steek” op de 1e etage bij Plein1. Een samenwerking van Roads en de Sociëteit van WIJ Heemstede. Iedereen is welkom om wekelijks of af en toe een keertje mee te breien. Het is gezellig en je leert er nieuwe mensen kennen.

10.30 – 12.00 Creatief Atelier
Kennemerhart Oppeppers en Roads verzorgen een workshop Delfts blauwe tegeltjes maken voor dierbaren, vrienden, familie en buren met leuke/mooie teksten erop. Wie bedenkt er een leuke spreuk voorop zijn tegeltje?!

11.00 – 13.00 uur Wijnproeverij in Binnenste buiten
Binnenste buiten verzorgd een wijnproeverij met wijnen zonder alcohol, Wit, Rood en met Bubbels, laat je verrassen en kom gezellig proeven, we verzorgen er ook een lekker hapje bij.

Maandag 3 oktober

10.00 – 12.00 Schaken
Er zijn 2 schakers van de schaakclub uit de Luifel aanwezig met hun schaakborden. U bent van harte welkom om een potje te komen schaken. Wilt u het graag leren? Dat kan ook!

10.30 – 12.00 Workshop Kijken naar Kunst
VTS is een methode om op een laagdrempelige manier samen naar kunst te kijken en er over te praten. Het gaat hierbij niet om kennisoverdracht, je wordt uitgenodigd tot nadenken, associëren, respectvol luisteren naar elkaar en echt aandachtig te KIJKEN naar kunst. Samen zie je zoveel meer.
Leuk om elkaar eens op een andere manier te ontmoeten!
Kennis van of ervaring met het kijken naar kunst is niet nodig, iedereen kan meedoen. Graag vooraf aanmelden bij het kantoor van WIJ Heemstede op Plein1, tel 023- 528 8510
(duur 1,5 uur)
Gespreksleider: Katinka Verdonk

Dinsdag 4 oktober

10.00 – 12.00 Schaken
Er zijn 2 schakers van de schaakclub uit de Luifel aanwezig met hun schaakborden. U bent van harte welkom om een potje te komen schaken. Wilt u het graag leren? Dat kan ook!

10.00 – 11.30 Historische Wandeling
We starten met koffie op Plein1 en eindigen bij Plein 1. Wilt u na de wandeling ook aanschuiven bij de Aanschuiflunch? Geef u dan op bij Binnenste buiten.

12.00 – 13.00 Open lunch/ inloop lunch/ aanschuiflunch in Binnenste buiten
Kom aanschuiven!
De Lunch bestaat uit:
Een klein huisgemaakt soepje
Broodjes van de chef met een glaasje wijn zonder alcohol
Fruitsalade

Woensdag 5 oktober

10.00 – 11.30 uur Koffie op de Sociëteit voor ouderen
Om 10 uur is er koffie met wat lekkers op de Sociëteit voor ouderen op PLein1. Loop gerust binnen. Aansluitend kun je om half 11 ook meedoen aan de Workshop Kaarsen gieten in PleinOranje. Aangeboden door Roads.

10.30 – 12.00 uur Workshop Kaarsen Gieten
Kan natuurlijk leuk voor jezelf maar je kunt ook een cadeautje maken voor een vriend/vriendin, buurvrouw/buurman, dierbaren etc. Natuurlijk leuk ingepakt en versierd met een kaartje.

Donderdag 6 oktober

10.00 – 12.00 Schaken
Er zijn 2 schakers van de schaakclub uit de Luifel aanwezig met hun schaakborden. U bent van harte welkom om een potje te komen schaken. Wilt u het graag leren? Dat kan ook!

10.00 – 12.00 uur Striptekenen met Gerwin
Heb je altijd al willen striptekenen? Kom gezellig bij Gerwin een workshop volgen met thema: ontmoeten! Deze workshop wordt aangeboden door Roads

Vrijdag 7 oktober

11:30 – 13:00 uur Nationale voorleeslunch
De Nationale Voorleeslunch laat zien dat het voorlezen van verhalen een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet makkelijk meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen. Drie verhalen: Speciaal voor de Voorleeslunch schreven Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abolah een Voorleeslunchverhaal. De nationale voorleeslunch is een initiatief van Leescoalitie. De Leescoalitie wil dat zo veel mogelijk mensen lezer worden, zodat zij goed kunnen functioneren in onze geletterde samenleving. Wil je bij de voorleeslunch voor ouderen zijn? Schrijf je dan nu in!
https://www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/agenda/nationale-voorleeslunch-heemstede.html

Scroll naar boven